Welkom bij ff Swanjéé

steef-en-kimff Swanjéé is een nieuw jong restaurant in hartje centrum 's-Hertogenbosch, met voor ieder wat wils. ff Swanjéé staat voor Gastvrijheid, Beleving en Kwaliteit, dit is het fundament van het bedrijf. ff eten , ff een cocktail, ff genieten, ff uitrusten, ff chillen, ff een Wapazz, ff een bakje koffie, ff internetten, ff een goed glas wijn, ff een brand biertje, ff een steak, alles kan.

Bij ff Swanjéé werken we met eerlijke kwaliteitsproducten, deels biologisch en altijd zoveel mogelijk zelfgemaakt. We creëren voor de gast een gezellige gastvrije omgeving waar men kan genieten van gunstig geprijsde spijzen en/ of dranken.

Wat dacht u van een top kogelbiefstuk van slager Piet van den Berg, bereid op onze vapeur grill aan de chef's table. Een verrukkelijke wapazz, zorgvuldig door onze chef voor u samengesteld. Daarbij kunt u genieten van een topwijn uit onze selectie van 18 wijnen per glas of een fferassende cocktail, gemaakt met verse ingrediënten.

We zijn 7 dagen per week geopend vanaf 12.00 uur, u wordt een complete middag of avond uit geboden, een drankje aan de bar, een fantastische steak aan de grill-counter of een mooi gerechtje aan één van onze gezellige tafels en als u wil na afloop nog een drankje aan de bar.

Wie is nou eigenlijk die Piet van den Berg????

Piet-van-den-Berg'Superslager' Piet van den Berg, werkte al vanaf zijn veertiende full-time mee in de slagerij van zijn vader. Voor hij midden jaren 60 de slagerij in Zoetermeer van zijn vader overnam, rond Hij nog wel zijn opleiding af aan de slagersvakschool in Utrecht.

In navolging van zijn pa is Piet van den Berg een bedreven vakman met een even grote passie; het leveren van een product, met een constante en tegelijkertijd bijzonder hoge kwaliteit.

De roodbonte koeien die verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit waar Piet van den Berg bekend om staat, komen uit de stal van Gerard en Alice de Koning in Berkel en Rodenrijs. Of liever gezegd: ze begrazen de 'Groenzoom'. Deze prachtige koeien met hun gezonde glimmende huiden kunnen zoveel eten als ze willen. De vetgemeste koeien (zonder vet geen smaak) worden geslacht en gerijpt als zij tussen de drie en drieënhalf jaar oud zijn. De koeien uit eigen mesterij worden ook uitsluitend voor de eigen slacht gefokt en nooit verkocht aan anderen.

Het slachten gebeurt volgens een vast stramien waarbij de mester elke koe afzonderlijk naar de slachterij brengt. Onderweg of in de slachterij komt het niet in aanraking met andere koeien of stieren. Dit voorkomt namelijk onrust en stress wat ten koste gaat van de kwaliteit van het vlees.

Van den Berg werkt uitsluitend met roodbonte koeien van het ras Maas- Rijn en Ijsselvee (MRIJ). Deze koeien worden volgens een vaste bloedlijn gefokt en hebben twee keer gekalfd voor ze na circa tweeënhalf jaar naar de mesterij komen.

In de wei of op stal worden de koeien ouderwets gemest. Een uitgebalanceerde mix van onder andere suikerbietenpulp, stro, krachtvoer en leidingwater. Het geheim van de mix zit in de exacte verhouding die Piet van den Berg met de mesters, de gebroeders Kooter, uitgedokterd heeft.

Bron: www.superslagerijvandenberg.nl